Egyptská Baklava
Seznam surovin
- voda 150 mililitrů
- šťáva citronová 100 mililitrů
- cukr 250 gramů
- skořice 1/4 kusu (část celé)
- ořechy vlašské 100 gramů
- mandle 100 gramů
- listové těsto 500 gramů
- citronová kůra 1 lžička
- hřebíček 2 kusy (celý)
- skořice 1 lžička (mletá)
- hřebíček 2 kusy (mletý)
Postup přípravy
Do kastrůlku dejte 150 ml vody, 100 ml citronové šťávy, 220 g cukru, kousek celé skořice a 2 hřebíčky. Za stálého míchání uveďte do varu a velmi zvolna vařte cca 15 minut. Smíchejte 100 g umletých vlašských ořechů se 100 g jemně nasekaných mandlí, lžičkou skořice, 2 umletými hřebíčky, lžičkou citronové kůry a 3 lžícemi krystalového cukru.
Připravte si malý pekáček, který vyložte pečicím papírem. Tenounce vyválejte 500 g listového těsta a
nakrájejte na 10 obdélníků velikosti pekáčku. Skládejte je do pekáčku, každou vrstvu potřete máslem a posypte částí ořechové směsi. Vrchní a spodní strana je těsto.
Vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečenou baklavu propíchejte vidlicí a přelijte připraveným
cukrovým sirupem. Nechte nasáknout a rozležet do druhého dne, pak ji vyndejte a nakrájejte na malé kousky.
Načítám komentáře...