Figolla
Seznam surovin
- máslo 120 gramů
- cukr 120 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
- cukr vanilkový 1 balení
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- jedlá soda 1 lžička
- smetana 100 mililitrů
Na náplň:
- mandle 300 gramů (mleté)
- cukr moučkový 200 gramů
- mandlová tresť (trochu)
- sirup cukrový 1 lžíce (nebo med)
- vejce 2 kusy
Postup přípravy
Máslo našlehejte s cukrem do pěny a zašlehejte vejce. Vmíchejte část mouky promíchané s práškem do pečiva a sodou. Přendejte na vál a zapracujte zbylou mouku, až vznikne nelepivé vláčné těsto.
Na nádivku našlehejte vejce s cukrem, vmíchejte mandle, trest a med. Polovinu těsta rozválejte na placku, nejlépe na pečicím papíře (můžete ji upravit do různých tvarů zvířátek nebo vejce). Potřete nádivkou, okraje nechte asi 3 cm volné. Ze zbylého těsta vyválejte druhou placku a zakryjte jí mandlovou nádivku. Okraje pevně přitiskněte, vložte do předehřáté trouby a velmi zvolna upečte.
Moučník nechte vychladnout a pak ho ozdobte barevnými cukrovými nebo čokoládovými polevami. Do středu položte čokoládové vejce.
Načítám komentáře...