Fíky plněné marcipánem a vlašskými ořechy
Seznam surovin
- fíky 10 kusů (sušené)
- marcipán 50 gramů (s 60% podílem mandlí)
- ořechy vlašské 5 kusů (5-10 ks)
- čokoláda hořká 125 gramů (125-150 g, temperovaná, 60-70%)
Postup přípravy
1. Připravte fíky. Odřízněte kus zadní části a udělejte do nich opatrně prstem otvor. marcipán rozdělte na 10 stejných kousků a do každého kusu vtlačte polovinu jádra vlašského ořechu (nebo celý ořech, pokud se do fíku vejde). vytvořte marcipánovou kuličku a vložte ji do fíku.
2. Tak připravte všech deset fíků. Natemperujte čokoládu a připravte se na obalování fíků čokoládou. Nejlépe to jde tak, že každý kus opatrně napíchnete na vidličku a ponoříte do mísy s čokoládou. Chvíli ho nechte okapat a pak opatrně odložte na pečicí papír. Nakonec je naskládejte do košíčků na muffiny a podávejte.
Poznámka k receptu
Použijte dobré, neseschlé fíky a kvalitní marcipán. Fíky naskládané do krabičky vypadají dekorativně a poslouží jako efektní jedlý dárek.
Načítám komentáře...