Fougasse de Grasse
Seznam surovin
- mouka 600 gramů
- cukr moučkový 150 gramů
- vejce 3 kusy
- droždí 20 gramů (čerstvé)
- olej olivový 1 šálek
- voda 2 lžíce (z pomerančových květů)
- citronová kůra 1 kus (z 1 citronu)
- sůl 1 kus
- cukr krystal (na posypání)
Postup přípravy
Droždí nadrobte do vlažné vody a přidejte cca 100 g mouky. Nechejte odpočinout na teplém místě, dokud dvakrát nezvětší svůj objem.
Přidejte prosátou mouku, olivový olej, 2 celá vejce, špetku soli, pomerančovou vodu, citrónovou kůru a 1 sklenice vody. Vypracujte vláčné těsto, udělejte pravidelný bochánek a nechejte vykynout přibližně 3 hodiny.
Z vykynutého těsta můžete dělat třeba následující pečivo: vyválejte na placku tlustou asi 2 cm, rozřezejte na kousky dlouhé cca 15 cm a široké 8 cm. Upravte oválek a do každého několikrát řízněte nožem, nechejte ještě hodinu vykynout, pomažte rozkvedlaným vajíčkem a pečte 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Načítám komentáře...