FRANCOUZSKÉ HVĚZDIČKY S MRKVÍ
Seznam surovin
- mouka celozrnná 350 gramů (polohrubá bio)
- máslo 250 gramů (rozpuštěné)
- mrkev 250 gramů (jemně nastrouhaná)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
Na finalizaci:
Postup přípravy
1) Troubu si rozehřeji na 180 °C. Ze všech surovin vypracuji nelepivé těsto – cílem je, aby se vše hezky propojilo a těsto šlo dobře vyválet. Pokud mám čas, nechám ho ještě 30 min. odpočinout v lednici.
2) Z těsta vyválím 3–4mm tlustý plát a vykrajuji hvězdičky, dokud mám z čeho.
3) Peču na horký vzduch asi 15 min., než se těsto pěkně nafoukne a lehce zrůžoví.
4) Ještě horké hvězdičky obaluji v moučkovém cukru s vanilkou nebo slepuji marmeládou vždy dva vychladlé kousky k sobě.
Poznámka k receptu
asi 40 slepovaných kousků
Načítám komentáře...