FRANCOUZSKÉ HVĚZDIČKY S MRKVÍ

Seznam surovin

Na finalizaci:

  • cukr (oblíbený: moučkový, vanilkový, skořicový, kokosový)
  • džem (oblíbený: s vysokým podílem ovoce)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1) Troubu si rozehřeji na 180 °C. Ze všech surovin vypracuji nelepivé těsto – cílem je, aby se vše hezky propojilo a těsto šlo dobře vyválet. Pokud mám čas, nechám ho ještě 30 min. odpočinout v lednici.

2) Z těsta vyválím 3–4mm tlustý plát a vykrajuji hvězdičky, dokud mám z čeho.

3) Peču na horký vzduch asi 15 min., než se těsto pěkně nafoukne a lehce zrůžoví.

4) Ještě horké hvězdičky obaluji v moučkovém cukru s vanilkou nebo slepuji marmeládou vždy dva vychladlé kousky k sobě.

Poznámka k receptu

asi 40 slepovaných kousků

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...