Gratinované lesní ovoce
Seznam surovin
- ovoce lesní 200 gramů (může být i mražené)
- sušenky máslové 100 gramů (Esíčka - rozdrcené)
- bílek 2 kusy
- cukr moučkový 3 lžíce
- máslo 1 lžíce (měkké)
- cukr moučkový (na poprášení)
Postup přípravy
Rozdrcená esíčka smícháme s měkkým máslem, směs rozdělíme na dno čtyř kulatých koláčkových formiček, urovnáme a upěchujeme. Formičky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 5 minut.
Mezitím lesní ovoce omyjeme (mražené rozmrazíme v mikrovlnné troubě), necháme na sítku odkapat a pak do ovoce přimícháme 2 lžíce moučkového cukru.
Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně k němu přisypeme zbylou lžíci cukru a vyšleháme dotuha. Formičky vyjmeme z trouby, rozdělíme na ně ovoce a navršíme na něj tuhý sníh. Formičky vložíme do trouby zapnuté na gril a grilujeme asi 2 minuty, dokud sníh nezezlátne. Koláčky poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...