Hnětýnky I

Seznam surovin

Základ:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do utřeného másla s cukrem a žloutky střídavě přidávejte mouku s kypřicím práškem, šlehačku a tuhý sníh z bílků.

2. Plechové formičky vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Plňte je do ¾ výšky, protože těsto naskočí. (Hnětýnky můžete také připravovat z lineckého těsta. To rozválejte na placku tenkou asi 0,5 cm a vykrajujte z ní různé tvary - nejoblíbenější jsou kytičky a srdíčka).

3. Pečte asi 20 minut při 180 °C. Vychladlé hnětýnky potřete polevou utřenou dohladka z uvedených surovin a do ní rozprostřete různé ozdoby vyrobené z marcipánu obarveného potravinářskou barvou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...