Hoblovačky se šlehačkou a jahodami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 110 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr vanilkový 1 balení
Na náplň:
- smetana na šlehání 5 decilitrů
- cukr 100 gramů
- jahody (lesní, množství podle chuti)
Postup přípravy
Vejce smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, přilijeme 2,3 dl vody a vše vyšleháme do pěny (nejlépe elektrickým šlehačem). Přisypeme prosátou mouku a umícháme hladké těsto.
Do kartičky z tvrdého papíru nebo pevnější fólie vystřihneme otvor ve tvaru oválku a přes tuto šablonu těsto rozetřeme do tvaru oválků (celkem asi 24) na plech vyložený papírem na pečení. Oválky vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a krátce je upečeme, až získají světle hnědou barvu (asi 10 minut). Ještě teplé je opatrně sundáme z plechu a ihned stočíme do kornoutků (například pomocí kovových trubiček na kremrole, které jsou na jedné straně zúžené). Kornoutky necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme smetanu s cukrem. Naplníme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a střídavě s lesními jahodami jí naplníme vychladlé kornoutky. Na závěr každý kornoutek ozdobíme dvěma hezkými jahůdkami.
Načítám komentáře...