HVĚZDIČKY S MARMELÁDOU ALIAS LINECKÉ
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- cukr krupice 70 gramů
- máslo 140 gramů (změklé)
- pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
- žloutek 2 kusy
- džem malinový (na potření)
- cukr krystal (na posypání)
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, nadrobno nastrouhanou pomerančovou kůru a na kostičky nakrájené změklé máslo. Prsty prohněťte a vypracujte směs podobnou drobence. Pak přidejte žloutky a spojte ji v hladké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
2. Druhý den těsto vyválejte na tenkou placku a vykrájejte z něj hvězdičky. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete marmeládou (pokud má hodně zrníček, nejprve ji propasírujte přes síto). Každou hvězdičku posypte trochou krystalového cukru a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut. Skladujte v chladu.
Poznámka k receptu
Linecké zbožňujeme, baví nás vykrajování těsta i pečení, lepení už ale tolik neholdujeme. Proto nás uchvátila tahle varianta, kde se marmeláda peče rovnou s těstem
70 ks
ODLEŽENÍ TĚSTA PŘES NOC
Načítám komentáře...