Hvězdičky s nutellou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 150 gramů
- cukr moučkový 75 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- pomerančová kůra 1 lžička (jemně nastrouhaná)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na naplnění a ozdobení:
- nutella 1 sklenice (nebo jiná podobná čokoládová pomazánka)
- čokoládová poleva bílá
- čokoládová poleva tmavá
Postup přípravy
Změklé máslo vložíme do mísy, přidáme moučkový a vanilinový cukr a dobře prohněteme. Pak přidáme žloutky, pomerančovou kůru a na závěr do těsta zapracujeme prosátou hladkou mouku. Vypracované těsto zabalíme do fólie a uložíme alespoň na 45 minut do chladničky.
Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a menším vypichovátkem z něj vykrojíme hvězdičky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova (asi 5 minut).
Upečené vychladlé hvězdičky slepíme po dvou rozmíchanou čokoládovou pomazánkou a necháme je ztuhnout v chladničce.
Na závěr každou hvězdičku částečně namočíme do rozehřáté bílé polevy, necháme zaschnout a pak ji ještě přestříkáme tenkými linkami tmavé čokoládové polevy (nejlépe pomocí papírového kornoutku stočeného s trojúhelníku vystřiženého z papíru na pečení).
Poznámka k receptu
Nemusíte dělat jen hvězdičky. Ideální jsou například kolečka nebo oválky, u kterých se při pečení nepřipalují špičky.
Načítám komentáře...