Jablečnoborůvkové šátečky
Seznam surovin
- listové těsto 2 kusy (pláty)
- jablka 2 kusy (menší)
- borůvky 75 gramů
- cukr hnědý 4 lžíce
- máslo 3 lžíce
- skořice (mletá)
- koření do perníku
- vejce (na potření)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme máslo a 3 lžíce cukru. Přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na kostičky nakrájená jablka, skořici a perníkové koření, promícháme a povaříme 5 minut, až jsou jablka poloměkká. Pánev odstavíme zohně a do náplně přimícháme borůvky.
Pláty těsta nakrájíme na obdélníky o rozměrech asi 8 x 11 cm. Dobře je propícháme vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo, a přeneseme je na papír na pečení. Do středu obdélníků dáme vždy asi lžičku náplně, rohy přehneme směrem do středu a nad náplní je ksobě dobře přitiskneme. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme je několik hodin vychladit.
Vychlazené šátečky posypeme zbylým hnědým cukrem, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Když se rohy šátečků při pečení rozlepí, nic se neděje. Šátečky pak vypadají dokonce ještě lépe.
Načítám komentáře...