Jahodová srdíčka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- Hera máslová příchuť 175 gramů
- cukr krupice 130 gramů
- žloutek 1 kus
- džem 75 mililitrů (jahodový)
Náplň:
- Hera máslová příchuť 50 gramů
- cukr moučkový 90 gramů
Postup přípravy
Mouku smísíme s pokrájeným tukem, přidáme cukr a žloutek, vše prohněteme a vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Poté ho rozválíme na plát vysoký asi 4 mm a kulatým vykrajovátkem (6 cm) vytvoříme 40 koleček. Do poloviny z nich uprostřed vykrojíme malé srdíčko. Kolečka rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme při 180 °C dozlatova 10 až 12 minut. Vychladlá plná kolečka potřeme vrstvou krému a na ni naneseme jahodový džem. Přiklopíme kolečky s vykrojeným srdíčkem. Náplň Změklý tuk rozšleháme ručním mixérem a postupně přisypáváme moučkový cukr. Šleháme, až vznikne hladký krém.
Načítám komentáře...