Jemné profiterolky
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme mléko s vodou, přidáme máslo, cukr a sůl a přivedeme k varu. Přisypeme prosátou mouku, důkladně promícháme a těsto stále restujeme na mírném ohni za důkladného promíchávání, až se přestane lepit na dno a vařečku. Odstavíme z plotny, přidáme jedno po druhém vejce a každé do těsta důkladně zapracujeme.
Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé kopečky o průměru asi 3 cm. Vložíme je do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 25 minut (troubu během pečení neotvíráme).
Upečené vychladlé profiterolky napícháme na silnější špejle, přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou, kterou případně obarvíme různými potravinářskými barvami, a ozdobíme podle vlastní fantazie cukrářským zdobením.
Načítám komentáře...