JETELÍČKY
Seznam surovin
- ořechy 140 gramů (mleté vlašské a lískové)
- strouhanka 50 gramů (kukuřičná)
- hrášek 30 gramů (vanilkový)
- sirup javorový 90 gramů
- syrovátka 100 gramů (sušená - Amálka)
- citronová esence 3 kapky
- voda (dle potřeby)
Postup přípravy
1 Všechny suroviny smícháme, v případě potřeby zředíme vodou, abychom vytvořili vláčné těsto.
2 Z těsta tvarujeme kuličky, které vždy po třech kouscích spojíme k sobě a doprostřed dáme lískový oříšek.
3 Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C tak dlouho, až jetelíčky ‚naskočí‘ a slupka ořechů popraská.
4 Po vychladnutí sundáme z plechu a opatrně sloupneme slupku oříšků.
Načítám komentáře...