Kakaové hvězdičky slepované čokoládou
Seznam surovin
- žloutek 4 kusy
- máslo 250 gramů (nebo Hera)
- cukr moučkový 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- citronová kůra 1 lžička
- šťáva citronová 1 lžíce
- kakao 2 lžíce
- čokoláda hořká
- čokoládová poleva bílá
- ovoce kandované
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Máslo utřete s cukrem, kakaem a žloutky (nebo celými vejci) a postupně zapracovávejte mouku, citronovou kůru a šťávu.
Na pomoučeném vále těsto rozválejte na plát a vykrajujte hvězdičky. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Vychladlé hvězdičky slepujte předem připravenou tmavou polevou a povrch potřete bílou polevou (a
naopak).
Každý kousek přizdobte pokrájeným kandovaným ovocem nebo kousky želé bonbonů a nechte zatuhnout.
Načítám komentáře...