Kakaové knoflíky

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z prosáté mouky, kakaa, cukru, másla a žloutků vypracujte hladké a poddajné těsto. Zabalené je nechte nejlépe přes noc odpočinout v ledničce. Pak ho na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte na plát silný asi 2 mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru přibližně 4 cm. Na plechu pokrytém pečicím papírem je pečte při 180 °C asi 7 minut. Vychladlá kolečka slepujte krémem, namočte je v čokoládové polevě (nebo jí potřete) a ozdobte spařenou a oloupanou mandlí.

Krém připravíte následovně: Smetanu, oříšek másla, žloutek, vanilkový cukr a mouku míchejte ve vodní lázni do zhoustnutí. Až vychladne, prošlehejte vzniklou hmotu se směsí másla a moučkového cukru (obě hmoty by měly mít stejnou teplotu, jinak by se krém mohl srazit).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...