Kakaové knoflíky
Seznam surovin
Těsto:
Krém:
- smetana na šlehání 1/2 kelímku
- žloutek 1 kus
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka 25 gramů (hladká)
- máslo 125 gramů (+ oříšek másla)
- cukr moučkový 100 gramů
Na dokončení:
- čokoládová poleva tmavá
- mandle (na ozdobu)
Postup přípravy
Z prosáté mouky, kakaa, cukru, másla a žloutků vypracujte hladké a poddajné těsto. Zabalené je nechte nejlépe přes noc odpočinout v ledničce. Pak ho na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte na plát silný asi 2 mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru přibližně 4 cm. Na plechu pokrytém pečicím papírem je pečte při 180 °C asi 7 minut. Vychladlá kolečka slepujte krémem, namočte je v čokoládové polevě (nebo jí potřete) a ozdobte spařenou a oloupanou mandlí.
Krém připravíte následovně: Smetanu, oříšek másla, žloutek, vanilkový cukr a mouku míchejte ve vodní lázni do zhoustnutí. Až vychladne, prošlehejte vzniklou hmotu se směsí másla a moučkového cukru (obě hmoty by měly mít stejnou teplotu, jinak by se krém mohl srazit).
Načítám komentáře...