Kakaový sádlovníčci
Seznam surovin
- sádlo 100 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- mouka pšeničná hladká 130 gramů
- kakao 2 lžíce (vrchovaté)
- bílek 1 kus
- ořechy vlašské (nebo rybízová zavařenina na ozdobu)
Postup přípravy
Sádlo nastrouhejte a zpracujte s moukou, cukrem, kakaem a bílkem na tuhé těsto.
Uválejte váleček a odkrajujte z něj stejně velké kousky. Z každého uválejte kuličku a položte na pečicím papírem vyložený plech. Opačným koncem vařečky udělejte do každé kuličky důlek a naplňte ho troškou marmelády nebo půlkou ořechu.
Plech nechte do druhého dne v místnosti a druhý den vložte do trouby vyhřáté na 130 °C. Cukroví pečte 15 minut, na 5 minut ještě teplotu zvyšte na 150 °C a kousky dopečte.
Načítám komentáře...