Kapučíno košíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- máslo 140 gramů
- cukr moučkový 60 gramů
- žloutek 2 kusy
- káva 1 lžička (instantní, rozmíchaná s 1 lžičkou vody)
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formiček)
Na náplň:
- čokoláda hořká 150 gramů
- cukr moučkový 30 gramů
- med 20 gramů
- smetana na šlehání 1/2 decilitru
- máslo 10 gramů
- káva 2 lžičky (instantní)
Na pěnu:
- cukr moučkový 50 gramů
- bílek 1/2 kusu
Postup přípravy
V míse vyšleháme cukr se žloutky a kávou, přidáme změklé máslo, mouku, sůl a skořici a vypracujeme hladké těsto. Formičky na košíčky lehce vymažeme máslem, vyplníme je tenkou vrstvou těsta, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 175 °C je upečeme dozlatova. Košíčky ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a smícháme s horkou smetanou, medem, cukrem a kávou rozmíchanou v 0,25 dl vody. Na závěr vmícháme do náplně změklé máslo.
Z bílku a cukru vymícháme vařečkou hustou pěnu a naplníme ji do kornoutku.
Náplň nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do košíčků a když trochu zatuhne, doplníme košíčky bílkovou pěnou.
Načítám komentáře...