Košíčky s lahodnou pěnou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- mandle 30 gramů (jemně mleté)
- kakao 50 gramů
- máslo 140 gramů (změklé)
- vejce 1 kus
- tuk (na vymazání košíčků)
- višně kandované (na ozdobení)
Na čokoládovou pěnu:
Postup přípravy
Z mouky, moučkového cukru, mletých mandlí, kakaa, změklého másla a vejce vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na menší kousky a vtlačíme je do vymazaných formiček na malé košíčky. Položíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 16 minut. Po vychladnutí košíčky opatrně vyklepneme z formiček.
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme je v misce ponořené do horké vodní lázně. Z bílků ušleháme pevný sníh. Cukr a vodu svaříme v kastrůlku téměř na karamel a tenkým pramínkem ho vešleháme do připraveného sněhu. Metličkou pak zlehka vmícháme rozpuštěnou čokoládu, přimícháme brandy a nakonec ušlehanou smetanu.
Pěnu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ji do košíčků a každý ozdobíme kandovanou višní.
Poznámka k receptu
Kandované višně můžete předem namočit do rozehřáté tmavé čokolády a nechat zaschnout.
Načítám komentáře...