Košíčky s lesními jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout v míse. Pak k němu přidáme prosátou hladkou mouku, 50 g cukru a špetku soli, přilijeme asi 5 lžic vody a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.

Lesní jahody očistíme a promícháme v misce se zbylým cukrem.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a formičkou z něj vykrojíme kolečka o značně větším průměru, než je průměr formiček na košíčky. Kolečka vložíme do vymazaných formiček na košíčky a naplníme je směsí jahod s cukrem. Okraje těsta nepravidelně přehneme do středu, košíčky vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme je dozlatova.

Upečené košíčky můžeme před podáváním ozdobit zakysanou smetanou nebo vanilkovým krémem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...