Krajkové sušenky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo, cukr a vanilku prošlehejte v robotu. Přidejte mouku, bílky a mléko a znovu prošlehejte, až se směs spojí. Hladké těsto rozdělte na dvě poloviny, každou zploštěte, zabalte a dejte aspoň na 30 minut do chladu.

2. Těsto pak mezi dvěma fóliemi rozválejte na výšku 5mm, vykrajujte z něj kulaté sušenky (hladké nebo ve tvaru kytiček) o průměru 8cm a pečte v troubě předehřáté na 160°C na plechu vyloženém pečicím papírem asi 8 až10 minut, až budou křehké (nesmějí ale ztmavnout). Nechte je trochu vychladnout na plechu a poté zcela na mřížce.

3. Fondán vyválejte na ploše lehce posypané moučkovým cukrem přibližně na stejnou tloušťku, jakou mají sušenky.

4. Vykrajujte ho stejným vykrajovátkem a klaďte na sušenky. Na fondán pak položte kousek krajky nebo krajkový ubrousek a přejeďte ho válečkem tak, aby se vzor otiskl do fondánu. Pocukrujte a sušenky nechte asi 1 hodinu zaschnout při pokojové teplotě. Uchovejte ve vzduchotěsné nádobě.

Poznámka k receptu

24 kusů

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...