Křehká kakaová esíčka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- máslo 180 gramů
- cukr 55 gramů
- kakao 30 gramů
- žloutek 1 kus (malý)
- čokoládová poleva tmavá 80 gramů
Postup přípravy
Měkké máslo vyšleháme v míse s cukrem do pěny. Přidáme žloutek a kakao a důkladně je zašleháme. Na závěr přimícháme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto.
Naplníme ho do cukrářského sáčku se širší řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malá esíčka. Vložíme je do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova. Upečená esíčka ihned opatrně sundáme z plechu a necháme dobře vychladnout.
Asi pět kousků nejméně povedených esíček rozdrtíme válečkem a zbylá esíčka potřeme na jednom konci rozehřátou čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, posypeme ji jemnými drobečky z rozdrcených esíček a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Pokud je vám líto rozdrtit několik esíček, protože se všechna hezky upekla, ozdobte je třeba stříbrnými či zlatými perličkami nebo ozdobným čokoládovým sypáním.
Načítám komentáře...