Křehká srdíčka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 150 gramů (nebo Hera)
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- kypřící prášek do pečiva 1/4 lžičky
- cukr moučkový 1 hrst (na obalení)
- cukr vanilkový 1 balíček (na obalení)
Postup přípravy
Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte rozkrájený tuk, promněte jako na drobenku, přidejte víno a upravte na vláčné těsto. Zabalte ho a nechte půl hodiny odpočinout.
Pak těsto rozdělte na několik dílů a z každého vyválejte na pomoučněném vále co nejtenčí placku. Vykrájejte větší srdce (formičkou, ostrým nožem nebo rádlem) přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby na cca 180 °C a pečte 10 - 15 minut.
Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru promíchaném s vanilkovým cukrem. Namísto cukru můžete také osolit!
Poznámka k receptu
Do srdíček můžete vypíchnout kolečko na provlečení stužky!
Načítám komentáře...