Křehká vajíčka s marmeládou
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- tuk 150 gramů (na pečení)
- cukr 80 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr vanilkový 1 balení
- mouka (na vál )
- marmeláda 5 lžic (linecká nebo rybízová)
Na polevu:
- cukr moučkový 140 gramů (prosátý )
- bílek 1 kus
- šťáva citronová 7 kapek
- potravinářské barvivo 1 balení (červené a zelené)
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s oběma druhy cukru, přidáme změklý tuk a mouku a zpracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj tvary vajíček, přeložíme je na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 170°C upečeme dorůžova.
Upečená a vychladlá vajíčka slepíme marmeládou po dvou. Z moučkového cukru, bílku a citronové šťávy umícháme hustou bílou polevu. Část si necháme stranou na závěrečné ozdobení a zbytek rozdělíme na tři díly. Jeden obarvíme trochou červené a druhý trochou zelené potravinářské barvy.
Třetinu slepených vajíček potřeme bílou a další dvě třetiny zelenou a červenou polevou a necháme zaschnout. Zbytek bílé polevy naplníme do malého kornoutku a vajíčka polevou dozdobíme.
Načítám komentáře...