Křehká vajíčka s marmeládou

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s oběma druhy cukru, přidáme změklý tuk a mouku a zpracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj tvary vajíček, přeložíme je na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 170°C upečeme dorůžova.

Upečená a vychladlá vajíčka slepíme marmeládou po dvou. Z moučkového cukru, bílku a citronové šťávy umícháme hustou bílou polevu. Část si necháme stranou na závěrečné ozdobení a zbytek rozdělíme na tři díly. Jeden obarvíme trochou červené a druhý trochou zelené potravinářské barvy.

Třetinu slepených vajíček potřeme bílou a další dvě třetiny zelenou a červenou polevou a necháme zaschnout. Zbytek bílé polevy naplníme do malého kornoutku a vajíčka polevou dozdobíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...