Křehké kostičky s medem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- mouka žitná 200 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- cukr 100 gramů
- med 100 gramů
- vejce 1 kus
- rum 1 lžička
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- mandle (oloupané, na ozdobu )
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Cukr s vejcem utřete dohladka (ručně asi 10 minut), přidejte tekutý med a skořici. Na vál prosejte mouky s práškem do pečiva a postupně zapracovávejte medovou hmotu. Těsto zabalte do fólie a nechte do druhého dne (i více dní) v chladu odpočinout. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na tenký plát (asi 0,5 cm) a rozkrájejte na malé čtverečky. Přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a v troubě vyhřáté na 180 °C upečte dozlatova.
Před pečením můžete do každého čtverečku vmáčknout půlku mandle nebo upečené a vychladlé kousky postříkat citronovou polevou.
Načítám komentáře...