Křehké tvarohové koláčky
Seznam surovin
- ořechové těsto 1 kus (dávka)
- tvaroh 1 balení (měkký 250 g)
- zavařenina malinová 1/2 hrnku
- vejce 1 kus
- cukr krupice 4 lžíce
- krupice 4 lžíce (pšeničná)
Postup přípravy
Tvaroh promícháme s vejcem, cukrem a krupicí. Směs zakryjeme fólií a necháme 20 minut na kuchyňské lince odstát.
Z ořechového těsta vyválíme plát silný 2 mm. Vykrojíme z něj kruhy o 4 cm větší, než je průměr formičky, kterou použijeme na pečení. Těstem vyložíme formičky a přimáčkneme je ke stěnám. Spodní část těsta propícháme vidličkou, aby příliš nevyběhlo, zakryjeme je kolečkem vystřiženým z papíru na pečení a zasypeme suchou čočkou nebo fazolemi.
Připravené košíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 8 - 10 minut. Luštěniny vysypeme, odstraníme papír a košíčky dopečeme dozlatova. Zchladlé košíčky naplníme do dvou třetin náplní a pečeme je v troubě vyhřáté na 120 °C 30 minut.
Náplň potřeme marmeládou a pomocí zdobičky s hladkou tryskou navrch nastříkáme zbytkem náplně dekorativní puntíky nebo jiné vzory. Nakonec košíčky vrátíme do trouby a pečeme při 185 °C ještě 10 minut.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Recept na linecké těsto najdete zde.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Poznámka k receptu
Koláčky můžete upéct také z lineckého nebo čokoládového těsta.
Načítám komentáře...