Křehké tvarohové koláčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvaroh promícháme s vejcem, cukrem a krupicí. Směs zakryjeme fólií a necháme 20 minut na kuchyňské lince odstát.

Z ořechového těsta vyválíme plát silný 2 mm. Vykrojíme z něj kruhy o 4 cm větší, než je průměr formičky, kterou použijeme na pečení. Těstem vyložíme formičky a přimáčkneme je ke stěnám. Spodní část těsta propícháme vidličkou, aby příliš nevyběhlo, zakryjeme je kolečkem vystřiženým z papíru na pečení a zasypeme suchou čočkou nebo fazolemi.

Připravené košíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 8 - 10 minut. Luštěniny vysypeme, odstraníme papír a košíčky dopečeme dozlatova. Zchladlé košíčky naplníme do dvou třetin náplní a pečeme je v troubě vyhřáté na 120 °C 30 minut.

Náplň potřeme marmeládou a pomocí zdobičky s hladkou tryskou navrch nastříkáme zbytkem náplně dekorativní puntíky nebo jiné vzory. Nakonec košíčky vrátíme do trouby a pečeme při 185 °C ještě 10 minut.

Recept na ořechové těsto najdete zde.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Recept na čokoládové těsto najdete .

Poznámka k receptu

Koláčky můžete upéct také z lineckého nebo čokoládového těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...