Křupavá esíčka máčená v čokoládě
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 125 gramů
- cukr 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- šťáva citronová 1 lžíce
- jedlá soda 1/2 lžičky (nebo kypřící prášek do pečiva)
- citronová kůra 1 špetka (jemně nastrouhaná)
- sůl 1 špetka
- čokoládová poleva tmavá 80 gramů (na ozdobení)
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky za postupného přikapávání citronové štávy. Přimícháme mouku smíchanou se sodou (práškem do pečiva), špetkou soli a citronovou kůrou a rukama vypracujeme hladké těsto, které při středně silném tlaku protéká mezi prsty. Pokud je příliš tuhé, přidáme do něj trochu mléka a znovu těsto propracujeme.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do tvaru esíček na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 185 °C a jakmile začnou zlátnout, snížíme teplotu na 165 °C a dopečeme dozlatova (celkem asi 10 minut).
Esíčka přeložíme na studený plech a po vychladnutí je zčásti namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...