Lamingtonky

Seznam surovin

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180°C, pekáček o rozměrech 17x27cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Mouku prosejte společně s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem do velké mísy. přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, cukr, vanilkový extrakt, vejce a smetanu ke šlehání. Vyšlehejte husté a nadýchané těsto.

2. Těsto nalijte do pekáčku a pečte 30 minut. Po upečení nechte 5 minut vychladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout. ostrým pilkovým nožem rozkrájejte korpus na 24 kousků.

3. Na polevu rozehřejte máslo a čokoládu v misce vhodné do vodní lázně. přidejte moučkový cukr a vmíchejte mléko. Výsledkem by měla být hustá a tmavá poleva. pomocí dvou vidliček namáčejte čtverečky korpusu ze všech stran v polevě a pak je obalte v kokosu.

Poznámka k receptu

Když nešikovný kuchař upustil vanilkový korpus do čokolády, jeho zaměstnavatel, lord Lamington, přikázal obalit dezert v kokosu, aby si od čokolády neumazal ruce. A jeden z nejoblíbenějších australských dezertů byl na světě.

24 ks

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...