Levandulové sušenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- mouka špaldová 1 hrnek
- máslo 100 gramů
- cukr třtinový 50 gramů
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka
- květy 1 lžíce (čerstvé, nebo sušené květy levandule)
- anýz 1 lžička (drcený, nebo mletý)
Postup přípravy
Cukr rozetřete s medem a vejcem do pěny. Přidejte mouku s práškem do pečiva, levanduli, drcený anýz a vypracujte těsto. Vzniklou hmotu nechte zhruba 30 minut odpočívat v chladničce.
Na pomoučeném vále rozválejte těsto na placku o síle 3 mm. Pomocí formiček na cukroví vykrajujte různé tvary.
Pečte na pečícím papíře 10 - 12 minut při teplotě 200 °C. Vychlazené cukroví můžete pocukrovat vanilkovým nebo levandulovým cukrem.
Načítám komentáře...