Linecká kolečka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- máslo 140 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
- zavařenina malinová 80 gramů (nebo jiná pikantní, na slepení)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr a změklé máslo, přidáme žloutky a citronovou kůru a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout.
Pak těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2 mm, vykrojíme z něj tři nebo čtyři velikosti koleček a v polovině z nich ještě vykrojíme kulatý střed. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 170 °C.
Ihned po upečení kolečka sundáme z plechu a po vychladnutí slepíme k sobě vždy dvě stejně velká kolečka (plné a s vykrojeným středem) rozmíchanou marmeládou. Necháme je v uzavřené nádobě alespoň 3 dny uležet a před podáváním je poprášíme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...