Linecká slepičárna
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- Hera 140 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- žloutek 1 kus
- voda 1 lžíce (studená)
- sůl
- zavařenina rybízová 5 lžic (na slepení)
- čokoládová poleva tmavá 4 lžíce (na ozdobu)
- mandlové lupínky 30 kusů
Postup přípravy
Mouku prosejeme se solí a cukrem. Přidáme nakrájený změklý tuk a žloutek s troškou vody. Uhněteme hladké pevné těsto, zabalíme je do fólie a necháme hodinu v lednici odležet.
Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2 - 3 mm a tvořítkem z něj vykrájíme sudý počet slepic. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 10 minut dorůžova.
Polovinu vychladlých slepiček ozdobíme čokoládovou polevou a plátkem mandle místo křídla. Polevu necháme zaschnout. Druhou polovinu cukroví potřeme marmeládou a slepíme s ozdobenými slepičkami.
Rozpis je na 30 slepiček.
Poznámka k receptu
Slepice můžete připravit i dvojbarevné - polovinu těsta obarvěte kakaem a druhou polovinu ponechte světlou.
Načítám komentáře...