Lískooříškové knoflíky
Seznam surovin
- mouka 250 gramů (hladká)
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- ořechy lískové 170 gramů (+ 50 namletých)
Postup přípravy
Celé ořechy namočte přes noc do vody. Druhý den je slijte a dobře osušte. Z mouky, másla, cukru a namletých oříšků vypracujte těsto a do něj pak zapracujte celé ořechy. Utvořte váleček o průměru přibližně 3 cm, zabalte jej do kuchyňské fólie a dejte do ledničky, aby těsto ztuhlo (asi na 2 hodiny, ale klidně opět přes noc).
Pak z něj odkrajujte asi 5 mm silná kolečka a na plechu pokrytém pečicím papírem je pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut, až těsto zezlátne.
Poznámka k receptu
Do těsta můžete přidat také ještě asi lžíci kakaa - ořechy pak ve struktuře tmavých knoflíků ještě lépe vyniknou.
Načítám komentáře...