Makové hvězdičky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka 300 gramů (hladká)
- cukr moučkový 250 gramů
- máslo 250 gramů
- mák 250 gramů (namletý)
- vejce 1 kus
- cukrářské zdobení (stříbrné)
- citronová poleva
Poleva:
Postup přípravy
Prosátou mouku, cukr, změklé máslo, mák a vejce vypracujte na hladké těsto. Zabalené ve fólii ho nechte aspoň 2 hodiny odpočinout v ledničce. Pak ho vyválejte na plát, vykrájejte z něj hvězdičky a na plechu pečicím papírem je pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Vychladlé hvězdičky spojujte vždy po dvou krémem a potřete citronovou polevou. Můžete je ozdobit drobným stříbrným cukrářským zdobením. Na náplň uvařte z mléka a pudinkového prášku hustý krém. Až vychladne, prošlehejte ho s máslem utřeným s cukrem.
Načítám komentáře...