Makronky s nutellou
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- cukr moučkový 25 gramů
- šťáva citronová (pár kapek)
- mandle 60 gramů (jemně mleté)
- ořechy lískové 65 gramů (jemně mleté)
- cukr krystal 225 gramů
- kakao 1 lžíce (prášek)
- nutella 1 sklenice
Postup přípravy
Šleháme tuhý sníh spráškovým cukrem a citronovou šťávou.Smícháme mleté mandle, oříšky, krystalový cukr a kakao.
Tuto směs jemně vmícháme do ušlehaných bílků, aby vznikla homogenní směs.Stříkacím sáčkem naklademe na plech vyložený pečícím papírem kolečka o průměru 2 až 3 cm
Pečeme (spíš sušíme) vtroubě vyhřáté na 150°C asi půl hodiny až se dají macarony snadno odlepit
Když jsou macarony vychlazené slepujeme nutellou.
Poznámka k receptu
Vyzkoušejte místo citronu a kakaa malinovou šťávu. Budete mít macarony krásné růžové.
Načítám komentáře...