MALINOVÉ SUFLÉ
Seznam surovin
- maliny 200 gramů
- vejce 4 kusy
- rum 2 lžíce
- cukr moučkový 50 gramů (+ na závěrečné posypání)
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formy)
- cukr krupice (na vysypání formy)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Maliny propasírujte přes síto a smíchejte je s cukrem, rumem, citronovou šťávou a žloutky. Přidejte špetku soli a vše důkladně vyšlehejte dotuha. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do směsi. Než se těsto pořádně propojí, chvilku to trvá.
2. Formy na suflé vymažte máslem a vysypte krupicovým cukrem. Vlijte těsto a pečte asi 30 minut ponořené v plechu s horkou vodou.
3. Podávejte teplé pocukrované nebo se šlehačkou, nejlépe ozdobené několika malinami.
Poznámka k receptu
Nechali jsme se inspirovat Francií. Variace s malinami přidá klasickému suflé na kráse, a především na lahodné chuti. Trpkost ovoce ovoněná kapkou rumu je tím pravým zimním opojením.
Načítám komentáře...