Mandlové košíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přimícháme cukr, mandle, sůl a na závěr změklé máslo a žloutek a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme hodinu odležet v chladu. Pak těsto rozdělíme na malé kousky a vmáčkneme je do formiček na košíčky lehce vymazaných máslem tak, aby po stěnách byla asi 2 mm silná vrstva těsta. Košíčky rozložíme na plech a upečeme dozlatova při 170 °C.

Ihned je opatrně vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Jemně nakrájené sušené meruňky rozsekáme v robotu s kondenzovaným mlékem a meruňkovicí na hustou pastu, do které vmícháme změklé máslo.

Ze směsi utvoříme kuličky, které lehce namáčkneme do vychladlých košíčků, každý košíček přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou, ozdobíme mandlí a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...