Mandlové placičky s citronovou náplní
Seznam surovin
- cukr krupice 210 gramů (jemný)
- moučka mandlová 125 gramů
- bílek 3 kusy
- citronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
Na krém:
- citron 2 kusy (chemicky neošetřený)
- žloutek 2 kusy
- cukr moučkový 40 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 40 gramů (maizena)
- máslo 25 gramů
Postup přípravy
Citrony omyjeme, nastrouháme z nich kůru, vymačkáme z nich šťávu a obojí vyšleháme s cukrem a žloutky. Maizenu smícháme s 2 dl vody, nalijeme do kastrůlku, přidáme máslo a přivedeme k varu. Vmícháme citronovou směs a mícháme do zhoustnutí. Hotový krém necháme vychladnout.
Mandlovou moučku rozmixujeme s krupicovým cukrem najemno. Bílky vyšleháme do jemné pěny (asi jako pěna do koupele), přidáme lžíci mandlového cukru a ušleháme do pevna. Postupně přišleháme zbylý mandlový cukr a na závěr citronovou kůru. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme placičky o průměru asi 3 cm, které necháme asi 30 minut zaschnout. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 12 minut, dokud nejdou placičky lehce odloupnout od papíru.
Hotové placičky necháme vychladnout a pak je po dvou spojíme připraveným vychladlým krémem.
Načítám komentáře...