Mandlové placičky s krémem
Seznam surovin
- mandle 45 gramů (jemně mleté)
- mouka pšeničná hladká 45 gramů
- cukr hnědý 45 gramů
- máslo 45 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 20 gramů
- sůl 1 špetka
- jedlá soda (na špičku nože)
- mouka (na vál)
Na krém:
- čokoláda bílá 100 gramů
- žloutek 1 kus
- likér Baileys 0,4 decilitru
- smetana na šlehání 0,2 decilitru
Postup přípravy
V míse smícháme mandle, obě mouky, cukr, sůl, sodu a změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj kolečka a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečené placičky ihned přeložíme z plechu na prkénko a necháme je vychladnout.
V kovové misce smícháme smetanu s likérem a žloutkem. Misku posadíme do kastrolu s horkou vodou a v této vodní lázni směs šleháme do zhoustnutí. Na závěr do krému vmícháme bílou čokoládu, kterou jsme rozpustili opatrně v mikrovlnné troubě nebo v misce ponořené do horké vodní lázně.
Vychladlé placičky potřeme připraveným krémem, naskládáme jich vždy asi 5 na sebe a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...