MANDLOVO-ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY
Seznam surovin
- mandle 100 gramů (plátky)
- vejce 1 kus (velké)
- cukr moučkový 70 gramů
- vanilkový extrakt 1/4 lžičky
- čokoláda mléčná 100 gramů
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. V misce opatrně smíchejte mandle, vejce, cukr a vanilkový extrakt. Lžící nabírejte připravenou směs a tvořte koule. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem v rozestupu alespoň 3–4 cm od sebe. Každou kouli vždy zmáčkněte na placku. Pokud se vám budou lepit prsty, namáčejte je do studené vody.
2. Pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo dozlatohněda, pečení raději kontrolujte. Po vyjmutí z trouby ho nechte alespoň 5 minut odpočinout, pak sundejte z plechu.
3. Ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu. Sušenky vyskládejte vedle sebe na pečicí papír. Čokoládu naberte na lžičku a vršky sušenek jí postříkejte. 4. Nechte asi 20 minut zatuhnout, nejlépe v chladu, pak podávejte.
Poznámka k receptu
Tyhle sušenky si zamilujete! Přesně tak, jak krásně vypadají, i chutnají. Navíc můžete experimentovat i s jejich vzhledem a zkusit bílou čokoládu nebo obě najednou. Za málo práce sklidíte mohutné ovace.
Tip: Nakonec sušenky můžete posypat mořskou solí.
CHLAZENÍ 20 MINUT
Načítám komentáře...