MANDLOVO-ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V misce opatrně smíchejte mandle, vejce, cukr a vanilkový extrakt. Lžící nabírejte připravenou směs a tvořte koule. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem v rozestupu alespoň 3–4 cm od sebe. Každou kouli vždy zmáčkněte na placku. Pokud se vám budou lepit prsty, namáčejte je do studené vody.

2. Pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo dozlatohněda, pečení raději kontrolujte. Po vyjmutí z trouby ho nechte alespoň 5 minut odpočinout, pak sundejte z plechu.

3. Ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu. Sušenky vyskládejte vedle sebe na pečicí papír. Čokoládu naberte na lžičku a vršky sušenek jí postříkejte. 4. Nechte asi 20 minut zatuhnout, nejlépe v chladu, pak podávejte.

Poznámka k receptu

Tyhle sušenky si zamilujete! Přesně tak, jak krásně vypadají, i chutnají. Navíc můžete experimentovat i s jejich vzhledem a zkusit bílou čokoládu nebo obě najednou. Za málo práce sklidíte mohutné ovace.

Tip: Nakonec sušenky můžete posypat mořskou solí.

CHLAZENÍ 20 MINUT

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...