Marokánky I
Seznam surovin
- mandle 150 gramů (loupané)
- cukr krupice 130 gramů
- ovoce kandované 70 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- máslo 30 gramů
- mléko sušené 25 gramů
- voda 1/2 decilitru
- med 2 lžičky
- čokoláda mléčná (na ozdobení)
Postup přípravy
V pánvičce za stálého míchání rozpustíme cukr s máslem, směs odstavíme z ohně a přidáme do ní mouku, med, sušené mléko, vodu a nasekané mandle a kandované ovoce. Vše dobře promícháme.
Z připravené hmoty tvoříme mokrýma rukama placičky, které rozložíme v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech vyložený papírem na pečení (placičky se pečením ještě trochu zploští a roztáhnou do šířky). Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut, až jsou placičky pevné a zlatavé.
Upečené placičky necháme vychladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu, kterou potřeme spodní hladkou stranu každé placičky a než čokoláda ztuhne, utvoříme v ní pomocí vidličky vlnky a čokoládu necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Aby byly placičky stejně velké, vystřihněte si z tvrdého papíru kolečko a podle něj placičky vytvarujte.
Načítám komentáře...