Martinské rohlíčky z tvarohového těsta
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 440 gramů
- tvaroh měkký 250 gramů
- vejce 1 kus
- voda 7 lžic
- máslo 7 lžic (rozpuštěné)
- kypřící prášek do pečiva 1 kus
- bílek 1 kus (na potření)
Ořechová náplň:
- ořechy 250 gramů
- mléko 180 gramů
- cukr krystal 50 gramů
Postup přípravy
1. Připravte si náplň: mléko s cukrem přiveďte k varu, přisypte najemno namleté ořechy a za stálého míchání na mírném ohni nechte zhoustnout. Odložte stranou a nechte vychladnout.
2. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte tvaroh, vejce, vodu, máslo a vařečkou vypracujte kompaktní těsto.
3. Rozdělte ho na 8 stejných dílů - z každého dílu vyválejte placku a tu ještě rozdělte na čtvrtiny. Na každý vzniklý trojúhelník naneste ořechovou náplň a od nejširší strany směrem ke špičce zarolujte.
4. Rohlíčky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod čistou utěrkou 30 minut odležet a nakynout. Pak je potřete bílkem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, a to přibližně 20 minut.
Poznámka k receptu
Pokud se nechcete pouštět do kynutého, vyzkoušejte rohlíčky z tvarohového těsta - jsou jemné a výborně ladí s ořechovou nádivkou.
Načítám komentáře...