Máslové sušenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- máslo 100 gramů
- cukr krupice 40 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- žloutek 1 kus
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- mandle (půlky, na ozdobení)
Postup přípravy
Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé máslo, krupicový a vanilinový cukr, žloutek a sůl a vypracujeme hladké těsto. Je-li těsto příliš tuhé, zapracujeme do něj ještě trochu vlažné vody. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 20 minut odležet.
Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj formičkami různé tvary a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do středu každé sušenky lehce vmáčkneme půlku mandle, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 8 - 10 minut do světle zlatavé barvy.
Po upečení sušenky ihned přendáme na studený plech nebo prkénko a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...