Medová plástev

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zapékací misku nebo pekáček vyložte alobalem a potřete tenkou vrstvou rostlinného oleje. Do většího rendlíku vsypte cukr a přidejte zlatý sirup. Promíchejte, na středním ohni nechte za občasného míchání rozpustit a pak zkaramelizovat do tmavě medové barvy, trvá to asi 3 - 4 minuty. Dejte pozor, ať směs nepřipálíte.

2. Stáhněte rendlík z plotny a vmíchejte sodu. Směs začne bublat a zvětšovat objem, takže ji ihned přelijte do zapékací misky a stěrkou případně rozetřete po celé ploše. Nechte ztuhnout přes noc, ráno opatrně sejměte alobal, uhoďte plátem o linku a rozbijte ho na kousky. Pokud je nesníte hned, zabalte kousky do pečicího papíru, aby se neslepily.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...