Medová plástev
Seznam surovin
- cukr krupice 100 gramů
- sirup 4 lžíce (zlatý)
- jedlá soda 1,5 lžičky
- olej (rostlinný na potření)
Postup přípravy
1. Zapékací misku nebo pekáček vyložte alobalem a potřete tenkou vrstvou rostlinného oleje. Do většího rendlíku vsypte cukr a přidejte zlatý sirup. Promíchejte, na středním ohni nechte za občasného míchání rozpustit a pak zkaramelizovat do tmavě medové barvy, trvá to asi 3 - 4 minuty. Dejte pozor, ať směs nepřipálíte.
2. Stáhněte rendlík z plotny a vmíchejte sodu. Směs začne bublat a zvětšovat objem, takže ji ihned přelijte do zapékací misky a stěrkou případně rozetřete po celé ploše. Nechte ztuhnout přes noc, ráno opatrně sejměte alobal, uhoďte plátem o linku a rozbijte ho na kousky. Pokud je nesníte hned, zabalte kousky do pečicího papíru, aby se neslepily.
Načítám komentáře...