Medové kalíšky
Seznam surovin
- máslo 1 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrst (na vysypání)
Na těsto:
- cukr vanilkový 1/2 balení
- pomerančová kůra 1 kus (z 1/6 pomeranče)
- mouka pšeničná hladká 0,65 hrnku
- máslo 1/4 kostky (změklé)
- cukr krystal 0,15 hrnku
- ořechy vlašské 0,15 hrnku (mleté )
- čokoláda 3/4 kusu (hořká)
- kakao 1,5 lžíce (prášek)
Na náplň:
- máslo 1 lžíce
- žloutek 1 kus
- med 2 lžíce
- sójový suk 1 kus
- mandle 3 lžíce (mleté)
Postup přípravy
Kalíšky vymažeme máslem a vysypeme moukou. V misce rozemneme suk s mandlemi a přidáme změklé máslo, žloutek a med. Směs promícháme a necháme 20 minut odstát.
Těsto rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme z něj kruhy o více než dvojnásobném průměru, než je dno hrnečků. V každém vykrojíme dvě trojúhelníkové výseče tak, aby se těsto dalo vložit do hrnků.
Kalíšky naplníme sójovou směsí, rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C, 10 - 11 minut dozlatova.
Rozpis je na 10 kalíšků, 1/2 dávky čokoládového těsta, zpracování viz recept Základní čokoládové těsto.
Poznámka k receptu
Na náplň kalíšků můžete použít i nastrouhaný perník promíchaný s troškou rumu a mletých mandlí.
Načítám komentáře...