Miletínské perníčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 400 gramů (Naše BIO)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- med 180 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- sádlo 50 gramů
- žloutek 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 10 gramů
- voda 4 lžíce
- rum 3 lžíce
- koření do perníku 2 lžíce
- vejce 2 kusy
- mandle (oloupané, na zdobení)
- marmeláda (rybízová, na slepování)
Postup přípravy
1. V míse umíchejte rozehřátý med, sádlo s cukrem a žloutky. Po lžících přidávejte vodu společně s oběma moukami, do nichž předem zamíchejte kypřící prášek. Těsto dobře vypracujte v nepříliš tuhé a nechte je v lednici hodinu odpočinout.
2. Odpočinuté těsto na vále opět propracujte, rozválejte na 5 mm silnou placku a vykrajujte obdélníčky o rozměrech 7 x 5 cm. Každý druhý potřete vejcem a zdobte oloupanou mandlí.
3. Pečte v mírně vyhřáté troubě po dobu 18-20 minut.
4. Druhý den spojujte dva a dva obdélníčky marmeládou tak, aby ozdobený obdélník přišel nahoru.
Načítám komentáře...