Miletínské perníčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse umíchejte rozehřátý med, sádlo s cukrem a žloutky. Po lžících přidávejte vodu společně s oběma moukami, do nichž předem zamíchejte kypřící prášek. Těsto dobře vypracujte v nepříliš tuhé a nechte je v lednici hodinu odpočinout.

2. Odpočinuté těsto na vále opět propracujte, rozválejte na 5 mm silnou placku a vykrajujte obdélníčky o rozměrech 7 x 5 cm. Každý druhý potřete vejcem a zdobte oloupanou mandlí.

3. Pečte v mírně vyhřáté troubě po dobu 18-20 minut.

4. Druhý den spojujte dva a dva obdélníčky marmeládou tak, aby ozdobený obdélník přišel nahoru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...