Mince pies
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 240 gramů
- máslo 120 gramů (studené)
- šťáva pomerančová (z jednoho pomeranče)
- sůl 1 špetka
Náplň:
- víno portské 60 mililitrů
- cukr hnědý 75 gramů
- skořice 1 lžička
- rozinky 75 gramů
- džem brusinkový 300 gramů
- zázvor 1 lžička (mletý)
- hřebíček 1/2 lžičky (mletý)
- rybíz 75 gramů (mražený)
- brusinky 30 (sušené)
- pomeranče 1 kus (mandarinka-kůra a šťáva)
- brandy 25 mililitrů
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- med 2 lžičky
Postup přípravy
1. Z mouky, soli a studeného másla nakrájeného na kostičky udělejte drobenku. Postupně přidejte pomerančovou šťávu a vypracujte těsto. Rozdělte je na dvě části, každou vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru. Dejte vychladit do lednice alespoň na 30 minut.
2. Suroviny na náplň svařte do zhoustnutí, přidejte brandy, extrakt, med a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 220 °C.
3. Vyndejte z lednice pláty těsta, vykrojte kolečka, krátce zahřejte v dlani a vložte do formiček na košíčky. Zbytky těsta zpracujte, rozválejte a vykrájejte malé hvězdičky.
4. Lžičkou naplňte do jedné třetiny náplní a přiklopte vykrojenou hvězdičkou. Naplněné formičky naskládejte na plech a pečte 10 - 15 minut.
Poznámka k receptu
- Kombinace koření, ovoce a alkoholu voní omamně a chutná hříšně.
- Ingredience na 20 kusů.
Načítám komentáře...