Minibábovičky bez lepku
Seznam surovin
- moučka bramborová (škrob) 50 gramů
- cukr 50 gramů
- vejce 1 kus
- bílek 1 kus
- voda 1 lžíce
- máslo (na vymazání formiček)
- moučka bramborová (škrob) (na vysypání formiček)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
V míse rozšleháme celé vejce s bílkem a lžící vody. Přidáme cukr a dále šleháme, až vznikne hustá pěna, do které na závěr po částech vmícháme bramborovou moučku.
Formičky na malé bábovičky (nebo speciální plech s otvory na bábovičky – muffiny, vymažeme máslem a vysypeme bramborovou moučkou. Naplníme je připraveným těstem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova (máme-li menší formičky, stačí i 10 minut).
Upečené bábovičky necháme vychladnout, pak je opatrně vyklopíme a poprášíme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...