Müsli tolárky
Seznam surovin
- ovesné vločky 250 gramů
- máslo 125 gramů
- med 125 gramů
- pšeničné vločky 120 gramů
- semínka slunečnicová 120 gramů
- semínka dýňová 120 gramů
- cukr hnědý 80 gramů
- rozinky 60 gramů
- fíky 60 gramů (sušené)
- švestky sušené 60 gramů
- meruňky 60 gramů (sušené)
- vejce 1 kus
- zázvor 30 gramů (čerstvý, oloupaný)
- čokoláda bílá 100 gramů (na ozdobení)
- pistácie 30 gramů (drcené, na ozdobení)
Postup přípravy
Oba druhy vloček a všechna semínka opražíme nasucho za stálého míchání na pánvi a když začnou zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nezačne tavit. Směs přesypeme do mísy a když zchladne, přimícháme drobně nakrájené sušené ovoce, nastrouhaný zázvor, vejce, med a rozpuštěné máslo. Hmotu zpracujeme tak, aby se nerozsýpala, a necháme asi 15 minut odpočinout.
Pak hmotu rozprostřeme na pruh fólie dlouhý asi 40 cm, zakryjeme ji dalším pruhem fólie a válečkem vyválíme na plát silný asi 1,5 cm. Vykrojíme z něj malé tolary a rozložíme je na plech s papírem na pečení. Zbylé okraje znovu zpracujeme, opět rozválíme, vykrájíme tolary a takto pokračujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto.
Tolárky pečeme asi 20 minut při 170 °C a po vychladnutí je namočíme v rozpuštěné bílé čokoládě, posypeme pistáciemi a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...