Napoleonky s lískooříškovou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte na vál nakrájejte na ni máslo. Přidejte vanilkový cukr a vše promněte. Postupně zapracujte žloutek, rum a podle potřeby pomerančovou šťávu. Vypracujte hladké těsto a uložte ho zabalené do fólie na půl hodiny do chladu.

Smíchejte všechny přísady na náplň. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na tenký plát a vykrájejte kolečka. Na každé položte trošku náplně a okraj zvedněte na třech místech nahoru jako klobouk.

Kousky naskládejte na pečicím papírem vyložený plech a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečivo upečte dorůžova, vyndejte a po částečném vychladnutí obalte v moučkovém cukru (nebo jen lehce pocukrujte).

Napoleonky uložte do vhodné nádoby, aby se rozležely.

Poznámka k receptu

Náplň můžete připravit také z loupaných mandlí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...