Opilá srdíčka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 420 gramů
- máslo 280 gramů
- cukr 140 gramů
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra
- mouka (na vál)
Na horní vrstvu:
- cukr moučkový 500 gramů
- bílek 2 kusy
- ořechy vlašské 80 gramů (mleté)
- máslo 40 gramů
- rum 3 lžíce
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Mouku prosejte na vál, nakrájejte máslo, přidejte cukr a nastrouhanou citronovou kůru a promněte. Zapracujte žloutky, vytvořte hladké těsto a zabalené do fólie ho uložte na hodinu do chladu.
Polovinu moučkového cukru, změklé máslo, bílek a 2 lžíce rumu utřete a přimíchejte mleté ořechy. Hmotu zakryjte fólií a uložte do chladu.
Z prvního těsta vyválejte na pomoučeném vále plát, vykrájejte srdíčka, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Kousky upečte dorůžova a nechte vychladnout.
Ořechovou hmotu rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem na plát, vykrájejte srdíčka, pokládejte je na upečená linecká srdíčka a přitlačte.
Z druhé poloviny cukru, lžíce rumu a citronové šťávy umíchejte polevu, natřete ji na srdíčka a nechte zaschnout. Potom uložte na vhodné místo.
Načítám komentáře...